Lessen

Veiligheid staat hoog in het vaandel bij VAP Maas & Waal. Om die reden bieden wij onze rijdende leden menlessen aan tegen een geringe bijdrage.Tijdens deze lessen wordt aandacht besteed aan dressuurmatige menvaardigheden, zodat je een goede verbinding met je paard/pony krijgt en leert om de juiste hulpen toe te passen. Ook wordt er af en toe een vaardigheidsparcours of hindernis gereden. Om veilig met de paarden aan het verkeer deel te nemen is maximale paardcontrole belangrijk. De lessen zijn daarom niet alleen bestemd voor de wedstrijdmenners, maar zeker ook voor de recreatiemenners.

De lessen worden verzorgd door Marieke Witteveen-Versluis.

 

De lessen zijn verdeeld in een winterpakket en een zomerpakket. In beide pakketten trachten we 10 lessen in te passen tegen een bijdrage van € 50,- per pakket voor volwassen leden. De bijdrage voor leden jonger dan 18 jaar bedraagt momenteel € 25,- per pakket. In de Algemene Ledenvergadering worden jaarlijks in het voorjaar de bijdragen opnieuw vastgesteld. In de winter vinden de clublessen plaats in de Rijhal Bergharen. In de zomermaanden zijn we te gast op een particulier buitenterrein nabij Rijhal Bergharen. 

 

Aan de menlessen zijn enkele regels verbonden. Zo is onder andere voor menner en groom het rijden met een veiligheidshelm verplicht. Lees voor deelname aan de lessen onze veiligheidsprotocollen goed door!

 

De lessen vinden plaats op zondagen. De data worden voor elk seizoen opnieuw vastgesteld. Deze kunt u terug vinden in de agenda.

 

Voor aanmelding en alle vragen omtrent de menlessen kunt u zich wenden tot onze lescoördinator Gwendolina Zondag (T. 06 - 29 38 89 74).  

 

In een groepsapp wordt u op de hoogte gehouden van de definitieve lesindeling.

 VAP Maas & Waal