Nieuwtjes

Hippiade 2023

Zilver voor Imke met Vlek en brons voor Arie met Kensington in de vaardigheid.

 

Dinsdag 15 augustus vond in Ermelo de Hippiade (Nederlands Kampioenschappen) plaats. Voor dit kampioenschap kunnen menners zich kwalificeren voor dessuur en/of vaardigheid.

 

In de rubriek vaardigheid kwamen Imke (klassen L met Vlek) en Arie (klasse M met Mancari en Z-ZZ met Kensington) aan de start. 

Na een spannende finale wisten beide rijders een podium plaats te bemachtigen. Imke met VLek haalde een ZILVEREN plak en Arie met Kensington een BRONZEN plak en met Mancari een 4e plaats. 

 

In de dressuur kwamen Imke (klasse B met Mylano E) en Joost (klasse B met Forever Special) aan de start. Imke behaalde een 8e plaats en Joost een 13e plaats. 

 

Prachtige resultaten!! Alle menners gefeliciteerd!! 

Districtskampioenschappen 2023

Afgelopen zaterdag hebben in Neerrijnen de Districtskampioenschappen van mendistrict oost plaats gevonden. Joost van Soest en Imke van Kerkhof hebben namens onze club deelgenomen aan deze kampioenschappen. 

 

Dressuur

In de klasse B verschenen in totaal 12 aanspanningen aan de start, Imke eindigde met Mylano E op de 2e plaats en Joost met Forever Special op de 4e plek. Er mogen 6 aanspanningen deelnemen aan de Hypiade, dus beide mogen op 15 augustus deelnemen aan de Nederlandskamioenschappen. 

 

Vaardigheid

In de klasse L verschenen in totaal 20 aanspanningen aan de start, Imke verscheen met 2 verschillende paarden aan de start en behaalden met Vlek een 2e plaats en met Mylano E een 7e plaats. Joost eindigde met Forever Special op de 16e plek. De eerste 8 aanspanningen mogen deelnemen aan de Hypiade, Imke mag volgens het regelement echter maar één keer starten, dus Vlek gaat mee naar de Hypiade. 

 

Wij wensen Imke en Joost alvast heel veel succces de 15e!!

Clubkampioen

Op 5 maart 2023 is er weer een ouderwets gezellige dag geweest bij de VAP. Lees hier meer over deze leuke dag!  

Hippiade 2022

Op dinsdag 23 augustus heeft in Ermelo de Nederlandse kampioenschappen dressuur en vaardigheid plaatsgevonden. Hier hebben onze leden Joost van Soest, Imke van Kerkhof en Huib Goetheer aan deelgenomen. 

'S ochtends stond het onderdeel dressuur op het programma. Imke en Joost namen beide deel aan de klasse B. In deze klasse verschenen totaal 18 deelnemers aan de start. Joost eindigde als 10e, Imke als 17e. 

Huib kwam uit in de klasse ZZ. In deze klasse waren 13 deelnemers en eindigde Huib al 8e.

 

'S middags stond het onderdeel vaardigheid op het programma. Imke en Joost kwamen beide uit in de klasse L, hier verschenen 24 deelnemers aan de start. Imke wist 2x foutloos te blijven en heeft hiermee de 1e plek weten te bemachtigen. Met de 1e plaats mag Imke zich Nederlands Kampioen vaardigheid klasse L noemen. Een super prestatie. Joost eindigde als 4e. Alle deelnemers van harte gefeliciteerd met de behaalde resultaten !


Districtskampioenschappen

Afgelopen zaterdag, 18 juni, hebben de districtskampioenschappen dressuur en vaardigheid van Mendistrict Oost plaatsgevonden. 3 van onze leden, Joost, Imke en Huib, waren geselecteerd om hieraan deel te nemen. Bij de dressuur kwamen Joost en Imke beide uit in de klasse B, Huib in de klasse Z en ZZ.

 

Joost is als 3e en Imke als 5e en 8e geëindigd. Imke starten met twee paarden. Hiermee zijn zij beide verzekerd van een plaats om deel te mogen nemen aan de Hippiade 2022. Huib is al 4e (Z) en als 5e (ZZ) geëindigd. Hij staat hiermee op de reservelijst voor de Hippiade. 

 

Bij de vaardigheid kwamen Joost en Imke beide uit in de klasse L. Imke sloot de vaardigheid af met een 6e en 14e, en Joost met een 7e plaats. Ook hiermee zijn zij beide verzekerd van een plaats om deel te nemen aan de Hippiade 2022.

 

De Hippiade wordt gehouden op dinsdag 23 augustus as, op het KNHS centrum in Ermelo. Wij wensen alle deelnemers alvast heel veel succes!

 


Huib districtskampioen mendistrict oost

De winter loopt weer op zijn einde, tijd voor de districtskampioenschappen dressuur en vaardigheid mendistrict oost. Huib Goetheer heeft zich, samen met zijn paard Gina-g, de afgelopen maanden weten te kwalificeren voor het kampioenschap dessuur in de klasse Z. Afgelopen zaterdag, 12 maart, was het zo ver...

De dressuur wedstrijden vonden plaats in Manege Rantrime te Hierden.

 

Huib heeft de wedstrijd met een goed gevolg gereden, wat resulteerde in de titel ''Districtskampioen mendistrict oost klasse Z''. Een overwinning om trots op te zijn. 

 

Huib van harte gefeliciteerd met je districtskampioenschap! 


Hippiade 2021

7 augustus heeft Imke van Kerkhof, met het 2-span tuigpaarden van Nol Vergeest en Tony Teunissen, deelgenomen aan de districtskampioenschappen. Hierbij heeft ze de titel districtskampioen Oost in het onderdeel vaardigheid in de wacht gesleept. Met deze titel op zak mocht zij deelnemen aan de Nederlands kampioenschappen in Ermelo. Dinsdag 17 augustus was het zover. 's ochtends vroeg vertrokken want Imke moest om 8.58 starten. Lange tijd heeft ze aan kop gestaan, maar toch was er één deelnemer sneller. Waardoor Imke op de 2e plaats eindigde.

 

Een prachtig resultaat!

 

                                                                                                    Menteam van Kerkhof, Vergeest en Teunissen                                                                                                                          gefeliciteerd met deze overwinning. 


Klik op 'Facebook verbinden' om onze Facebook te kunnen bekijken, hier vindt u het laatste nieuws en leuke weetjes binnen onze vereniging.VAP Maas & Waal